joi, 10 iulie 2014

Sombré hair – tendinta verii 2014

Probabil ca esti deja familiarizata cu tendinta ombré hair. Varfurile mai deschise si radacinile mai inchise. Dar acum a venit timpul sa mai introduci un alt termen la tine in vocabular – este vorba de spre sombré hair.


Ce inseamna sombré hair? Acest nume mai exotic vine de la imbinarea de doua cuvinte – « subtle »- subtil adica in engleza si ombré, cea mai in voga tedinta in ultima vreme. Un ombré hair mai subtil cu alte cuvinte.

Ombré sau sombré hair? Sombré hair este o tendinta cu un efect mai natural si mai subtil, decat sora sa mai mare, ombré. Intr-un ombré hair linia de demarcatie dintre radacini si dintre varfuri este mai pronuntata. Intr-un sombré, diferenta este una mult mai blanda, cu un efect minunat de degradé.

Dar efectul de degradé este unul mai putin marcat decat la un tie and dye clasic,un efect care se « topeste » in mod natural in par. Suvitele mai deschise sunt si mai raspandite si nu se limiteaza doar la zona varfurilor.

Pentru a obtine un efect de sombré este de ajuns daca apelezi la un balayage subtil care sa nu contrasteze cu culoarea naturala a parului tau.

Sombré hair este cu alte cuvinte un bun echilibru intre un balayage si tie and dye, dar mult mai marcat decat cealalta tendinta bronde care necesita o patina care face ca linia de demarcatie dintre culoarea naturala si suvite sa fie mult mai subtila.

Iti vei putea pastra deci culoarea ta naturala la radacini si iti vei putea « imbraca » lungimile cu suvite mai late, difuze cu doua trei tonuri mai deschise decat culoarea ta de baza. Culoarea devine din ce in ce mai deschisa inspre varfuri. Fie ca esti bruneta sau blonda, aceasta tendinta este cea care ve veni cu mai multa lumina si stralucire pentru parul tau.

Cum se intretine aceasta tendinta? Vestea cea buna este ca nu are nevoie de o intretinere speciala. Efectul de radacini evidente este aproape inexistent. Si daca ti se pare ca la un moment dat incepe sa isi piarda din stralucire este de ajuns daca mergi la coafor pentru un gloss sau o patina. Vei scapa de efectul fad fara sa te atingi de culoare.

Blondele sau bruntele care au impresia ca parul incepe sa aiba unele reflexii aramii pe care nu si le doresc pot apela la o solutie simpla – un sampon sau un produs violet. Vei obtine reflexile si stralucirea dorita din nou.


Este o tendinta care se potriveste oricui? Toata lumea va iubi cu siguranta aceasta tendinta. Culoarea este ultra naturala si vine cu un efect de raze de soare ideal pentru vara. Si are si un mare avantaj – se poate folosi si de catre cele care au parul roscat. Un alt avantaj- avand in vedere ca nu aplici vopsea pe radacini, nu mai trebuie sa mergi atat de des la coafor. Este schimbarea de look ideala pentru cele care vor un rezultat cat mai subtil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu